%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82

«Κάποιος που έχει χώρο στην καρδιά του για τους ανθρώπους έχει για όλα τα πλάσματα του κόσμου» λέει και το κάνει πράξη από το αιματοβαμμένο Χαλέπι, στη Συρία, ο Mohammad Alaa Aljaleel  που παρα την τργωδια και την φρίκη του πολέμου μένει εκεί.

Ο λόγος σοβαρός, έχει  να φροντίζει περισσότερες από εκατό γάτες είτε αδέσποτες είτε από οικογένειες που εγκατέλειψαν τη χώρα προσπαθώντας να σωθούν από τον πόλεμο που συνεχίζει να σκορπίζει το θάνατο.

Ο πόλεμος μαίνεται στο Χαλέπι εδώ και τέσσερα χρόνια και σχεδόν 40.000 άνθρωποι το εγκατέλειψαν για να σώσουν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους, ανάμεσά τους και οι περισσότεροι φίλοι του Aljaleel.

%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%825

Ο Mohammad είναι  ηλεκτρονικός αλλά χωρίς αντικείμενο δουλειάς πλέον, στη διάρκεια του πολέμου, έγινε οδηγός ασθενοφόρου σώζοντας ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, ενώ παράλληλα  δημιούργησε  και το καταφύγιο για γάτες με το όνομα «Il Gattaro d’Aleppo»όπου φροντίζει πάνω από εκατό γάτες.

«Όταν οι άνθρωποι έφυγαν, οι γάτες άρχισαν να έρχονται σε μένα. Κάποιοι μου άφησαν τα κατοικίδιά τους γνωρίζοντας πως αγαπώ πολύ τις γάτες», είπε ο ίδιος στο BBC.  Κάποτε τον πλησίασε ένα κοριτσάκι με το γατί του στα χέρια. «Έκλαιγε την ώρα που άφηνε τη γάτα της καθώς η οικογένειά της εγκατέλειπε τη χώρα», περιέγραψε. Την είχε φροντίσει από μικρή και θα της έλειπε πάρα πολύ. Τον παρακάλεσε μάλιστα να της στέλνει φωτογραφίες της, όπως και κάνει, τώρα που η οικογένειά της βρίσκεται στην Τουρκία αναφέρει.

Όταν η αγάπη σε πλημμυρίζει την δίνεις απλόχερα σε όλα τα πλάσματα του Θεού!

%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%821

 

%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%824