Η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλων  Ιάσονος και Ακύλα, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, των Μεγαλομαρτύρων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, των Αγίων Μαρτύρων Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής, προερχομένων εκ των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως μας, και των Ι. Εικόνων της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, και πάντων των εν Κορινθία Αγίων, εις τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Ιουνίου 2019.

Η παρουσία όλων των Αγίων κειμηλίων, γίνεται πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019» ,παρουσίατου Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Μητρόπολης Κορίνθου, με την συρροή ευσεβούς Εκκλησιάσματος, με απόδοση τιμών από το άγημα της Σχολής Μηχανικού και υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, ώστε να εκφρασθεί η δέουσα Εκκλησιαστική ευπρέπεια, πραγματοποιήθηκε Ιδιαίτερη και ξεχωριστή ευλογία για την Ι. Μητρόπολή μας αποτελούν το Ι. Λείψανο του Ιερομάρτυρος Αγίου Διονυσίου Α΄ (περί το 170 ή κατ᾿ άλλους 172-182 μ.Χ.), Επισκόπου Κορίνθου, προερχόμενο εκ της Ι. Μονής Ιερουσαλήμ Δαύλειας Βοιωτίας, το οποίο προσέφερε και προσκόμισε ο  Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, αλλά και το Ι. Λείψανο του Αγίου Μάρτυρος Κοδράτου, το οποίο προσκόμισε ο Αρχιμ. π. Διονύσιος Κοπτίδης, Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής Κύπρου. Μετά το πέρας της υποδοχής των Ι. Λειψάνων στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού, υπό του  Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου ακολούθησε εντός του Ι. Ναού η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 εις τον αυτόν Ι. Ναό, η λιτάνευσις και η «ενθρόνισις» του εις τον καθορισμένο τόπο στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλετο η προς τούτο ειδική Ι. Ακολουθία.

Μετά τις ομιλίες τελέσθηκε, χοροστατούντος τοΥποδοχή  Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και στην συνέχεια η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία μετά της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων. Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».