Ο γιατρός μάχεται …αυτή τη φορά -παράλληλα με τη καθημερινή μάχη για τη ζωή των ασθενών του- μάχεται για να δημιουργηθεί όπως ο ίδιος λέει ,εκείνο το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα ,το ρεύμα της προόδου, που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις.

Ο καρδιολόγος Χρήστος Γκιλίτσης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία ,διεκδικώντας μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ,εκπροσωπώντας τους Κορίνθιους και την Κορινθία, στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυθεντικός, ζεστός άνθρωπος,  πιστός  στις αξίες και τα οράματα της γενιάς της 3ης Σεπτέμβρη του ΄74, με απλό και ουσιαστικό λόγο συναντά τους πολίτες της Κορινθίας με τους οποίους διατηρεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του στα κοινά και τα πολιτικά δρώμενα, τόσο στον πολιτικό του χώρο το ΠΑΣΟΚ όσο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Το 1994 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου

Στα καλέσματα του για αυτό τον αγώνα που δίνει, μιλάει για το ΚΙΝΑΛ και τονίζει πως   « το Κίνημα Αλλαγής είναι ο Προοδευτικός πόλος απέναντι στην συντήρηση. Είμαστε η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.
Στο Κίνημα Αλλαγής όλοι όσοι πιστεύουμε και υπηρετούμε τις προοδευτικές ιδέες, τις διαχρονικές αξίες της.
Όλοι όσοι συστρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα με την καθοριστική προσφορά στον τόπο και στον λαό.
Είμαστε όλοι μαζί. Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, από το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, στελέχη και πολίτες από το χώρο της ΔΗΜΑΡ και της Ανανεωτικής Αριστεράς, το Προοδευτικό Μεταρρυθμιστικό Κέντρο, την πολιτική οικολογία.
Δημιουργούμε το νέο πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα, το ρεύμα Προόδου, που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις.
Για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα, να αποφύγουμε την οπισθοδρόμηση.
Όλοι μαζί, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.