sinodinou3

Το τελευταίο χειροκρότημα σήμερα στην Άννα Συνοδινού. Η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων και σκόρπισε τη θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα. Η κηδεία της έγινε από το νεκροταφείο Βύρωνα, όπου βρέθηκαν φίλοι, αγαπημένα πρόσωπα, καλλιτέχνες και πολιτικοί και την αποχαιρέτησαν σε βαρύ κλίμα.
 Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, που διακρίθηκε για τις ερμηνείες της, κυρίως σε ρόλους της αρχαίας τραγωδίας το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.
Η καλή της φίλη Ζωή Λάσκαρη
Στην κηδεία της βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Μιμή Ντενίση, η Ζωή Λάσκαρη, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η Άννα Φόνσου, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι.
Η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όλα αυτά τα χρόνια για τη μεγάλη προσφορά της στον πολιτισμό, ενώ υπηρέτησε επάξια και τα κοινά ως βουλευτής και υφυπουργός.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος
Γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πρώην Βασιλικού. Οι μεγαλύτερες θεατρικές της παρουσίες της είναι στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», «Ελένη» καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη», πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Επίσης έχει παίξει και σε ένα πλήθος θεατρικών έργων, κυρίως του Σαίξπηρ καθώς και πολλών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, κατέχοντας σήμερα μια από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου.

Άννα Φόνσου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Μιμή Ντενίση
Μάριος Φραγκούλης
Προκόπης Παυλόπουλος
Κώστας Πρέκας

Νικήτας Κακλαμάνης- tlife.gr