a423

 

Επαναλειτουργεί το κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου ,αφού είναι ένα από τα επτά συνολικά προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης μεταναστών που σχεδιάζει να επιστρατεύσει η κυβέρνηση μαζί με τα hotspot για τη φιλοξενία προσφύγων.
Να σημειωθεί ότι τα κέντρα αυτά έχουν ήδη λειτουργήσει στο παρελθόν και σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο περιλαμβάνονται σε σειρά αποφάσεων που υπογράφονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ και τα 7 κέντρα λειτουργούν υπό την ευθύνη της.
Μαζί με αυτό της Κορίνθου είναι και τα κέντρα
– Στην Αμυγδαλέζα Ν. Αττικής
– Στο Κεντρικό (Πέτρου Ράλλη)
– Στο Φυλάκιο Ορεστιάδας
– Στην Ξάνθη
– Στη Λέσβο
– Στο Παρανέστι Ν. Δράμας
Σε ότι αφορά το κέντρο της Κορίνθου -παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, πως θα σταματήσει η λειτουργία του και πως ένα μεγάλο μέρος του θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίας και ίσως να φιλοξενήσει μόνο έναν μικρό αριθμό ανήλικων -αναμένεται να έρθει μεγάλος αριθμός μεταναστών.
Ακόμη για να εξασφαλισθούν κονδύλια σχετικά με την λειτουργία τους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπογράφει «Συμφωνίες Επιδότησης» στην ΕΛ.ΑΣ, που αφορούν σε σίτιση και καθαριότητα, παρουσία ψυχολόγων και ενέργειες επαναπροώθησης μεταναστών από τα κέντρα κράτησης.
Όπως προβλέπουν οι συμφωνίες αυτές, η συνολική χωρητικότητα των κέντρων είναι 6.127 ατόμων.