Μια σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βέλου –Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για την εξέλιξη των έργων που έχουν προγραμματιστεί για τον δήμο του.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Μέσα από την συνολική ατζέντα των θεμάτων του Δήμου και μετά από μία πολύ γόνιμη συζήτηση, συμφωνήθηκαν πολλά. Τα καίρια όμως ζητήματα τα οποία αξίζει να αναφερθούν τώρα είναι:

  • Η συμφωνία με την περιφέρεια για την χρηματοδότηση του έργου της ολικής ανάπλασης χερσαίας ζώνης λιμένα Βραχατίου. Ένα έργο που θα αλλάξει όλη την εικόνα του Βραχατίου δίνοντας τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας.
  • Συμφωνία για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση του αρδευτικού έργου στην κοινότητα του Βέλου, το οποίο θα καλύψει τεράστιες ανάγκες της αγροτικής καλλιέργειας.
  • Σημαντικές βελτιώσεις στην οδοποιία α) στην Π.Ε.Ο (παλαιά εθνική οδό) β) Βραχάτι-Ζευγολατιό -Χαλκί)
  • Αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις στο Βραχάτι-Κοκκώνι-Νεράντζα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως το πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ και τις συνολικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Βέλου Βόχας, όπως και άλλες ανάγκες του Δήμου

Ο Δήμος μας όντας σίγουρος για το διαφαινόμενο πλαφόν στο πρόγραμμα έχει καταθέσει ολοκληρωμένες ώριμες μελέτες – προτάσεις , οι οποίες πληρούν τα όρια του προγράμματος, συζητήθηκαν με τον Υπουργό και υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες αποδεκτές.

Οι προτάσεις αφορούν :

  1. Έργα ύδρευσης που αφορούν κυρίως τις κοινότητες Ζευγολατιού, Βραχατίου, Βέλου, Κοκκωνίου, Βοχαϊκού
  2. Πράσινες γωνιές ανακύκλωσης
  3. Αγροτική οδοποιία 700.000,00 € – εγκρίθηκε-
  4. Δημαρχείο Ζευγολατιό συνολικού ύψους 2.950.000,00€ -εγκρίθηκε-
  5. Προτάσεις smart cities
  6. Προτάσεις ηλεκτροκίνησης (αυτοκίνητα-σταθμοί φόρτωσης)
  7. Βελτιώσεις σχολείων -αθλητικών χώρων
  8. Αντισεισμική προστασία . Αφορούν τη δεύτερη φάση ελέγχου καθώς ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους Δήμους που έχει ολοκληρώσει την α΄φάση
  9. Προτάσεις Ελλάδα 2021-Πολιτισμός

Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος με τη συζήτηση με τον υπουργό κ. Πέτσα , ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνωρίζει άψογα τα θέματα της αυτοδιοίκησης και ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την σημαντική συμπαράσταση.

  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά

Πολύ σημαντικές εξελίξεις για όλη την Κορινθία και ειδικά για τον Δήμο μας το θέμα της αποχέτευσης των κοινοτήτων Βραχατίου και Ζευγολατιού λύνεται οριστικά.

Εντός των ημερών όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, επίκειται η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 61.556.000 εκατ. ευρώ εκατομμυρίων ευρώ για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Βόχας-Άσσου-Λεχαίου

Η άψογη συνεργασία του Υφυπουργού με τους Δημάρχους καθώς επίσης και των υπηρεσιακών παραγόντων απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Κορινθία, για τον Δήμο μας, για όλους τους δημότες.

Ένα τεράστιο έργο για την Κορινθία , ένα τεράστιο έργο για τον Δήμο μας. Σχετικά με τον Δήμο μας το έργο αφορά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων των οικισμών Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Ένα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας όπως και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα α) για μελέτες που τρέχουν για τη διάβρωση σε όλες τις ακτές της Κορινθίας β) για θέματα γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού και γ) για ολοκλήρωση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον κ. Ταγαρά , τους Δημάρχους κ. Νανόπουλο, κ. Γκιώνη καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άψογη συνεργασία που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα την επίτευξη της ένταξης ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο μας.