agrotesss
Πανέτοιμοι δηλώνουν οι αγρότες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου για μια δυναμική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή στην Αθήνα .
Κομβικό σημείο συγκέντρωσης ο Ισθμός.

Εδώ στην Κορινθία παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού και το απόγευμα σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Παναγιώτη Φιακά, έκλεισαν από τις 17.05  και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο Καλαμάκι και θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο ως τις 8.00 το βράδυ. Ωστόσο δίνουν βάρος στην προετοιμασία, για την άνοδο στην Αθήνα και την υποδοχή των αγροτών από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα οι οποίοι εχουν αρχισει ήδη να φτάνουν στον Ισθμό.

Από τη Λακωνία σήμερα οι αγρότες μεταφέρουν όλη την δύναμη των τρακτέρ από τη Σπάρτη στον Ισθμό, με νταλίκες ενώ αύριο τα ξημερώματα με μισθωμένα λεωφορεία αλλά και με αγροτικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από τους Μολάους, τη Μάνη, τη Σκάλα και τη Σπάρτη, με προορισμό τον Ισθμό, ώστε να είναι εκεί πριν τις 8 το πρωί. Να σημειωθεί πως σήμερα δεν θα προχωρήσουν- λόγω της προετοιμασίας και της μεταφοράς των τρακτέρ στον Ισθμό- σε αποκλεισμούς δρόμων.
Από το μπλόκο της Νεστάνης στην Αρκαδία οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο σήμερα το απόγευμα από τις 7 έως τις 10 το βράδυ, και τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν για τον Ισθμό, με λεωφορεία από την Τρίπολη. Οι αγρότες της Αρκαδίας δεν μεταφέρουν τρακτέρ, και αγροτικά αυτοκίνητα για την Αθήνα, αφού αποφάσισαν να παραμείνει ενεργό ενισχυμένο με δυνάμεις το μπλόκο της Νεστάνης .
Τέλος οι αγρότες της Αργολίδας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, αύριο το πρωί θα μετακινηθούν με λεωφορεία από το Ναύπλιο, το ‘Αργος και από το μπλόκο του Κουτσοποδίου για την Αθήνα, χωρίς να ανεβάσουν συντονισμένα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.
Οι συγκεντρωμένοι αγρότες θα ξεκινήσουν από τον Ισθμό στις 8.30 αύριο το πρωί, αφήνοντας πίσω στα μπλόκα σημαντικές δυνάμεις.