594e6-imagehandler

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ζήτησε σήμερα να πραγματοποιηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , με στόχο να τους ενημερώσει για το προσφυγικό πρόβλημα και να γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό.
Τα κόμματα αντέδρασαν, τοποθετήθηκαν στην πρόσκληση αυτή και ξεκαθάρισαν την θέση τους.

Έτσι προσέρχονται -πλην ΚΚΕ- στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά δύσκολα δίνουν συναίνεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ θα συμμετάσχει με τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ δεν θα λάβει μέρος η Χρυσή Αυγή.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «εφόσον γίνει υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας βεβαίως και θα συμμετάσχω. Θα επικοινωνήσω αμέσως με τον κ. Παυλόπουλο, για να μάθω πότε θα γίνει».
Ο δε πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ανέφερε «η αγωνία μου για τη σωτηρία της χώρας με κάνει να ζητήσω από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης». Προσθέτει, όμως, ότι αν του ζητηθεί, δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του για το Ασφαλιστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω».
Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συνεδριάζει με τα στελέχη του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσουν στην πρόταση του πρωθυπουργού.
Οι πληροφορίες θέλουν ενδεδειγμένη ημέρα για την πραγματοποίηση της σύσκεψης να είναι το Σάββατο, αφού την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.