newego_LARGE_t_420_54650151

Μεταφέρεται επιτέλους , η πρώτη  πρότυπη Μονάδα Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας, από το κεντρικό κτίριο του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» στο σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, όπου και θα συνεχίσει εκεί το έργο της.

Οι δυσκολίες φαίνεται να ξεπεράστηκαν – αφού οι ελλείψεις κρατούσαν  παροπλισμένη την πιο σύγχρονη ογκολογική μονάδα-  μετά από ένα χρόνο όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 16.1.2015 η τελετή παράδοσης – παραλαβής από την κα Μαριάννα Ι. Λάτση στον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον Διοικητή του «Αγίου Σάββα» κ. Νίκο Φαλδαμή, θα λειτουργήσει για να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Ο Δ/ντής Κλ. Μαστού – ΜΗΝΧΤ και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Ευάγγελος Φιλόπουλος σε ανάρτηση του στο fc αναφερεται σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

Μετά 11 χρόνια λειτουργίας, με 14.200 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν & χειρουργήθηκαν με αποτελέσματα καλύτερα των πιο σημαντικών ξένων κέντρων, η πρώτη πιστοποιημένη πρότυπη Μονάδα Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας, αποχαιρετά το κεντρικό κτίριο του Αγίου Σάββα για να συνεχίσει εγκαινιάζοντας το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ. Παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, με το πείσμα μας, τις ευχές των ασθενών, την αγάπη της δωρήτριας και τη βοήθεια του θεού, θα τα καταφέρουμε.

Φωτογραφία του Ευάγγελος Φιλόπουλος.
Φωτογραφία του Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Να σημειώσουμε πως το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» είναι διεθνών προδιαγραφών, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο, με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Καλύπτει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ. και αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, και έχει  δυναμικότητα 46 κλινών και αποτελεί  αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αναμένεται να πραγματοποιούνται ετησίως 30.000 εισαγωγές ασθενών και περίπου 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις. Οι ασθενείς θα προσέρχονται το πρωί, θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια μέρα. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην απελευθέρωση κλινών στο κεντρικό κτίριο του «Αγίου Σάββα», ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται άλλα,  περισσότερο  πολύπλοκα ογκολογικά περιστατικά.

Είναι πλέον γνωστό ότι η λειτουργία των κέντρων ημερήσιας νοσηλείας αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ   ο  θεσμός της ημερήσιας νοσηλείας είναι διαδεδομένος στις περισσότερες χώρες, παράλληλα  τα οφέλη σε δαπάνες, σωστή αξιοποίηση των πόρων καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας είναι σημαντικά.