Λαχταριστή ,απολαυστική για κάθε ουρανίσκο είναι η σοκολάτα, όμως δεν αρκεί μόνο η τέρψη, αφού σύμφωνα με έρευνες που έγιναν πρόσφατα, η σοκολάτα αποτελεί τροφή με πλούσια οφέλη για τον οργανισμό. Μια σειρά από αυτά  που αποκτούμε τρώγοντας  σοκολάτα ,καταγράφονται στο anapnoes.gr.

Η σοκολάτα έχει εξαιρετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, ενώ για πολλούς θεωρείται το απόλυτο τρόφιμο της παρηγοριάς. Η καλή σοκολάτα είναι η μαύρη σοκολάτα, με περιεκτικότητα σε κακάο περίπου στο 70% (ή και παραπάνω).

Μάλιστα, όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και τον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση.

Διαβάστε παρακάτω εννιά λόγους για να… συνεχίσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας γλύκισμα:

 -Κάνει καλό στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος

Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ αποτρέπει τη «συγκόλληση» των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αγγείων –δύο κοινές αιτίες της απόφραξης των αρτηριών.

 -Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ερευνητές από τη Φιλανδία βρήκαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, κατά 17% κατά μέσο όρο στους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

 -Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Εκατό γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο) παρέχει το 67% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου για τον οργανισμό.

 -Μειώνει τη χοληστερόλη

Η κατανάλωση κακάο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.

 -Κάνει καλό στο δέρμα

Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. (Ωστόσο, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα αντηλιακό!).

-Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού σοκολάτας 20 λεπτά πριν από ένα γεύμα, ενεργοποιεί τις ορμόνες που στέλνουν «σήμα» στον εγκέφαλο ότι «είμαι γεμάτος» μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει κανείς.

 -Λειτουργεί προληπτικά έναντι του διαβήτη

Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.

 -Η σοκολάτα κάνει καλό στον εγκέφαλο

Οι φλαβανόλες μειώνουν την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών, όπως η διάσειση.

 -Η σοκολάτα μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Βελτιώνει τη διάθεση

Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, η χημική ουσία που παράγεται από τον εγκέφαλο όταν ερωτευόμαστε, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση ενδορφινών…