Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, όπου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά για δεύτερη μέρα   που εκδηλώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στις Κεχριές, παρά τις ακούραστες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών, δήμου και στρατού. Όπως  ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ,ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου την Πέμπτη στην περιοχή, η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

Ο εξαιρετικά δυνατός άνεμος δυσχεραίνει το έργο των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν, με 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Παράλληλα μετά από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός η  παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου  που επλήγη από δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες 22-7-2020 ώστε να βοηθήσει το έργο των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.