618179f64e448da2af9b5aabab3e25db_l

  Μια παραδοσιακή εύκολη και οικονομική συνταγή μαγείρεψε   για   το mazimagazine.gr

dimogerintastasos ο Σεφ Τάσος Δημογέροντας .

Τι θα χρειαστώ

500 γρ. ρεβίθια
3-4 φέτες μπεϊκον κομμένες σε κυβάκια ψιλά
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
3 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιαντρο σε κόκκους, σπασμένους
1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου
3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κύβο knorr βοδινο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Πως το φτιάχνω
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για μια   νύχτα.

Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε σκέτο νερό  μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Σοτάρουμε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3-4′ και προσθέτουμε το σκόρδο, το μπεϊκον και τα μυρωδικά.

Σοτάρουμε για 3′ ακόμα και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και νερό σκεπάζοντας τα ρεβίθια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το νερό τους και να μαλακώσουν τελείως.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι, αφήνουμε 5′ ακόμα και σερβίρουμε.