karta-sitisis

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις γιατί ο εορτασμός του Πάσχα ταυτίζεται  με τις ημέρες πληρωμής για τις συντάξεις του μηνός Μάιου την σχετική ΚΥΑ  συνυπέγραψαν οι Υπουργοί Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών .

Έτσι οι συντάξεις του ΙΚΑ του ΝΑΤ και του Δημοσίου θα πληρωθούν την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 ενώ ΟΓΑ και ΟΑΕΕ θα πληρώσουν τις συντάξεις από την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση  θα μετατεθούν  οι  ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου προκειμένου οι συνταξιούχοι των ταμείων να έχουν χρήματα αφού οι τράπεζες θα ξανανοίξουν την Τετάρτη του Πάσχα λόγω και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 3 Μαΐου όπως προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.
Κάρτα Σίτισης για το Πάσχα
Σε ότι αφορά την Κάρτα Σίτισης θα δοθεί μία ακόμη πίστωση για τους 148.000 δικαιούχους μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα μετά και την τρίμηνη παράταση του μέτρου στήριξης σε όσους έχουν ήδη ωφεληθεί ήδη.
Συγκεκριμένα η δέκατη δόση θα πιστωθεί στην Κάρτα Σίτισης το πολύ έως την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016. Να υπενθυμίσουμε ότι η κάρτα σίτισης θα παραταθεί έως και τον Ιουνίου για 148.000 δικαιούχους, αφού καθυστερεί η έναρξη των νέων αιτήσεων για το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο σκοντάφτει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναβάλλεται η έναρξη του. Έτσι στην κάρτα σίτισης θα πιστωθούν και οι επόμενοι 3 μήνες (Απρίλιος Μάιος και Ιούνιος).