1638626

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι  που νηστεύουν, είναι ότι πεινάνε συνεχώς και επιδίδονται  σε συνεχές τσιμπολόγημα. Για την κατάσταση αυτή υπάρχει διατροφική εξήγηση. Αυτό συμβαίνει γιατί η απουσία τροφών που περιέχουν πρωτεΐνη, όπως τα γαλακτοκομικά, το κοτόπουλο, το κρέας, το ψάρι και η παρουσία κυρίως αμυλούχων, όπως τα λαδερά, το ρύζι, τα μακαρόνια, το ψωμί κ.α., έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το να πεινάμε περισσότερο.

Αλήθεια υπάρχει κάποιος τρόπος ή κάποια τρόφιμα που είναι νηστίσιμα και μπορούν να μας χορτάσουν καλύτερα.

Οι διατροφολόγοι μας δίνουν θετική απάντηση πως υπάρχουν.

Τροφές σαν τα  θαλασσινά και  τα μανιτάρια. ψητά ή σοταρισμένα με λαχανικά και κρασί (ακόμη και χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό), μπορούν να καλύψουν αυτή την έλλειψη και θα πρέπει να είναι η συνοδεία σε ότι και αν φάτε το μεσημέρι και το βράδυ.

Ακόμη λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες βραστές, παξιμάδι θα πρέπει να έχουν ως συνοδευτικά μανιτάρια ή θαλασσινά. Ισχυροί βοηθοί σε αυτή την διαδικασία είναι τα σνακ όπως οι ξηροί καρποί, το παστέλι, μπάρες δημητριακών, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ελέγξουμε καλύτερα το αίσθημα της πείνας μέσα στην ημέρα. Εάν λοιπόν ακολουθείτε την νηστεία της Σαρακοστής τότε οι τροφές αυτές αποτελούν σημαντική βοήθεια στον οργανισμό σας.