Τι αλλάζει από σήμερα στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Τι αλλάζει από σήμερα στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Ακόμη πιο αυστηρή γίνεται από σήμερα η ρύθμιση των 100 δόσεων, για εκείνους που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις νέες οφειλές προς την Εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες. Τότε αυτομάτως θα βγαίνουν από τη ρύθμιση, ενώ θα επανέρχονται προσαυξήσεις και πρόστιμα για οφειλές όπως ΕΝΦΙΑ – ΦΠΑ ή άλλους φόρους.
Όπως αναφέρει το Έθνος από σήμερα, ενεργοποιούνται οι διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν στο προηγούμενο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Μέχρι τώρα το υπουργείο Οικονομικών είχε θεσπίσει περιθώριο τριάντα ημερών από την ώρα που θα είχε στα χέρια του ο οφειλέτης, ειδοποιητήριο με το οποίο θα του γνωστοποιούνταν η ύπαρξη νέας ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Έτσι εάν ένας οφειλέτης με ρυθμισμένα χρέη, αφήσει απλήρωτη τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, τότε ή θα πρέπει να ρυθμίσει το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος του έως τις 30 Ιανουαρίου ή να πληρώσει με τις προσαυξήσεις την οφειλή του έως το ίδιο διάστημα, για να μην απολέσει τη ρύθμιση των εκατό δόσεων.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την 1η Ιουλίου 2016 μειώνεται το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών σε 15 ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.