Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ενώ οι παρελαύνοντες δεν θα φορούν μόνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης . Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το alfavita.gr,  εξέδωσε εγκυκλίους για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στα σχολεία.

Διαφορετικό το σκηνικό στην Ημαθία αφού αναβάλλονται οι παρελάσεις, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, παράλληλα επικράτησε  αλαλούμ το πρωί της Παρασκευής με τις αντικρουόμενες ανακοινώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Υπουργείο Υγείας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις παρελάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, εφόσον υπάρχει συνωστισμός.

Συγκεκριμένα, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση– εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Πώς θα εορταστεί φέτος η 28η Οκτωβρίου στα σχολεία

Με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 θα εορταστεί φέτος η 28η Οκτωβρίου στα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη σε όλα τα σχολεία της χωράς, προτείνεται οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος και θα έχουν διάρκεια η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας-Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών της κάθε σχολικής μονάδας.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες Δημοτικές αρχές.