unnamed%cf%84%cf%84

Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή κοτόσουπα που συνηθίζεται να προσφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παρουσιάζει το valtosprovince.com. Είναι λοιπόν ευκαιρία να καλοδεχτούμε οικογένεια και φίλους με αυτή την βελούδινη σούπα που θα αιχμαλωτίσει τον ουρανίσκο μας

Η παράδοση στα Χωριά του Βάλτου θέλει την ημέρα των Χριστουγέννων να μαγειρεύουμε χωριάτικη κοτόσουπα αυγοκομένη.

Ένα φαγητό που όταν φτιάχνεται με αγνά υλικά και αγάπη μας μένει αξέχαστο, άλλωστε η έλευση της “Μεξικάνικης” γαλοπούλας δε κατάφερε να το διαγράψει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Διαδικασία:

Παίρνουμε μια χωριάτικη κότα και τη βράζουμε με λίγο νερό στη χύτρα ή στην κατσαρόλα.

Όταν πάρει μια βράση ξαφρίζουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και την αφήνουμε να βράσει.

Μόλις η κότα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και στο ίδιο νερό βράζουμε το ρύζι.

Όταν και αυτό είναι έτοιμο, αυγοκόβουμε μαεστρικά και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λεμόνι και πολύ αγάπη.

Καλά Χριστούγεννα!

Tip: Τα αυγά και η κότα πρέπει να είναι ολόφρεσκα και από τα Χωριά του Βάλτου φυσικά!