878d255270dedd3ad145cf4d6356a8cb_L

 

Ψηφίστηκε με 153 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) από την Ολομέλεια της βουλής , το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Αρνητική ψήφο έδωσαν 143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι Ανεξάρτητοι.

Η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοθέτημα ενώ «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ στο άρθρο 38 που προβλέπει την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες έως την 1η Αυγούστου.

Καταψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χάρης Θεοχάρης.

Το αποτέλεσμα

Υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 143 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων).

Υπέρ στο άρθρο 38, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), 73 βουλευτές από την ΝΔ δήλωσαν «παρών» και καταψήφισαν 70 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία που έθεσαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λ. Γρηγοράκος, από κοινού, και το ΚΚΕ.

Απουσίες σημείωσαν  οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.