sefou2
Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τις βελγικές αρχές, ο Φεϊσάλ Σ., ο οποίος ενδέχεται να είναι ο τρίτος άντρας που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Τρίτη, κατηγορείται για «τρομοκρατικές δολοφονίες», ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

Ο Φεϊσάλ Σ. είναι το πρώτο άτομο στο οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες κατά τις οποίες 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατικές δολοφονίες» και «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Δεν έχει εξακριβωθεί από την εισαγγελία εάν πρόκειται για το «άτομο με το καπέλο» που βρίσκεται στις εικόνες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών δίπλα στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας πριν από τις επιθέσεις. «Πρόκειται για μια πιθανότητα που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας», σημείωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα. Ο τρίτος αυτός άντρας που άφησε στο αεροδρόμιο τσάντα με εκρηκτικά και στην συνέχεια διέφυγε αναζητείται.

Νωρίτερα, η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ο Φεϊσάλ είναι ο τρίτος άνδρας, που ήταν μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο Φεϊσάλ Σεφού αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί, ο οποίος μετέφερε τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, που αναφέρει ότι ο Σεφού είναι δημοσιογράφος γνωστός για την προπαγάνδα του υπέρ του μουσουλμανικού φομενταλισμού για τον οποίο είχαν ήδη ληφθεί μέτρα.

Φαίνεται πως ζούσε σε ένα μικρό στούντιο μόλις 500 μέτρα μακριά από τον σταθμό του Μάαλμπερκ, σύμφωνα με την De Morgen. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι αρχές έψαχναν το μικρό σπίτι για πέντε ώρες.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Ραμπάχ Ν., συνελήφθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που απετράπη στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα. Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και κατά του Αμπουμπακάρ Α. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στον δεύτερο άντρα για συμμετοχή σε ενέργειες τρομοκρατικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι συνολικά, εννέα άτομα έχουν συλληφθεί από την Πέμπτη στο Βέλγιο και δύο στη Γερμανία, καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας αναζητούν τζιχαντιστές που συνδέονται με το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και το αιματοκύλισμα του Παρισιού. nooz.gr