Ένα ακόμη βαθύ  βαρομετρικό χαμηλό με σύντομη διάρκεια, κάνει την εμφάνιση του τις επόμενες ώρες και θα επηρεάσει  αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο με ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις, καταιγίδες  σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Έτσι αναμένονται από το μεσημέρι της Δευτέρας βροχές, χιόνια, ακόμη σε περιοχές που έχουν χαμηλό υψόμετρο, στα κεντρικά και βόρεια.

Καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, με σταδιακή επέκταση  σε όλη τη χώρα.

Το πρωί της Τρίτης θα έχουμε σχετική υποχώρηση των φαινομένων και θα περιοριστούν στο Νότιο τη Στερεά Ελλάδα και το Αιγαίο.

Το χαμηλό κατά την πορεία του πάνω από το Νότιο Αιγαίο αναμένεται να βαθύνει σημαντικά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Οι άνεμοι που τη Δευτέρα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, θα ενισχυθούν σημαντικά την Τρίτη και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.