Με μειωμένες κλίνες ΜΕΘ λόγω υποστελέχωσης

Με μειωμένες κλίνες ΜΕΘ λόγω υποστελέχωσης

Σε κλείσιμο οδηγούνται πολλά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), αφού , βρίσκεται σε εξέλιξη, η λήξη των συμβάσεων , «χωρίς διάθεση αναπλήρωσής των νοσηλευτών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που είχαν διατεθεί για τη στελέχωση των ΜΕΘ από την Πολιτεία».
«Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης.
Ο γγ της ΕΝΕ Αριστείδης Δάγλας, επισημαίνει πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι ενδιαφερόμενοι επίσημα από τη διοίκηση των νοσοκομείων που υπηρετούν, δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, ενώ σημειώνει πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ.

Καταλήγοντας ότι η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και ζητώντας να ασχοληθεί με το θέμα και να προβεί σε άμεσες ενέργειες. ή ηγεσία του υπουργείου Υγείας