Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και  προσφέρει στους πολίτες του κόσμου,  είδαν από κοντά αλλά κι συμμετείχαν  μέσα από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν  στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου μέσω του προγράμματος :«Νέοι Εθελοντές Στην Ζωή» οι μαθητές του  2ου Γυμνάσιου  Κορίνθου.

Φέτος η Εθελοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου «Νέοι Εθελοντές Στην Ζωή» σχεδίασαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Κοινωνικό Ιατρείο της περιοχής. Εκεί οι μαθητές βοήθησαν με προθυμία στην δουλειά την  οποία τους ανέθεσαν.
Είδαν τον χώρο, από κοντά , κάποιοι για πρώτη φορά και κάποιοι  άλλοι για δεύτερη ή τρίτη .  Ακολούθησε η συμμετοχή τους  στις εργασίες του Ιατρείου, όπως να  τσεκάρουν τα κουτιά των φαρμάκων για να ελέγξουν αν ήταν όλα τα φάρμακα μέσα  σε αυτά ,καθώς και την ημερομηνία λήξης τους.

Επίσης  ενημερώθηκαν για τα φάρμακα που στέλνουν οι άλλες χώρες, για τη δυνατότητα που δίνεται σε   ανθρώπους να παίρνουν φάρμακα  από το Ιατρείο αλλά και για τους γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε όσους  ασθενείς έχουν  ανάγκη.

Οι μικροί εθελοντές  έζησαν από κοντά και συμμετείχαν στην προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο ,προσφορά που τους έδωσε την ικανοποίηση και την χαρά να μοιράζεσαι. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Ιατρείου ,τα παιδιά μίλησαν για μια φανταστική εμπειρία η οποία τους έκανε γνώστες  της σημαντικής έννοιας του εθελοντισμού και της προσφοράς.