Μάστιγα που πλήττει το οργανωμένο εμπόριο αποτελεί το παρεμπόριο  χωρίς να αφήνει αλώβητη τόσο την Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα , αναφέρει με αφορμή την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου , ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κροκίδης. Σημειώνει δε πως στην Ελλάδα η πραγματικότητα είναι τραγική και λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης που την χτυπά αλύπητα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες θέσεις  στην Ε.Ε σχετικά με τις επιπτώσεις που σημειώνονται από την συνεχή επέκταση παραβατικών δραστηριοτήτων δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και τις στρεβλώσεις που αυτές προκαλούν.

Τέλος ανέφερε πως οι εκτιμήσεις για τους δυνητικούς πόρους που απομυζούνται  και αγγίζουν περίπου 17-20 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, οι οποίοι θα κατευθύνονταν στην πραγματική οικονομία, ταυτίζονται με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων στη διεθνή αγορά καθώς  και η απώλεια κάρπωσης ετήσιων φορολογικών εσόδων ύψους περίπου 3,5 δισ. μόνο από ΦΠΑ.