tse1

Μια όμορφη βραδιά , μια γιορτή του εθελοντισμού, έζησε η πόλη της Κορίνθου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον πεζόδρομο της Πυλαρινού, υποδεχόμενη τους εθελοντές ποδηλάτες της δράσης wheeling 2 help , ως πρώτος σταθμός στην πορεία των αθλητών προς  στην Πελοπόννησο.

Στόχος η  ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που αφορούν τους διπλανούς μας, τους συνανθρώπους μας  με αναπηρία.

tse2

Η πρωτοβουλία του Έλπι και της Δώρας  έδωσε το ερέθισμα και την έμπνευση μέσα από αυτή την κίνηση τους,   να συμμετέχουν οι Κορινθιοι σε μια άκρως ανθρώπινη δράση που αφορά στον εθελοντισμό και να  δραστηριοποιήθουν γι αυτόν.

Στόχος και σκοπός των αθλητών είναι  να συγκεντρώσουν  το απαραίτητο ποσό για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, εκ των οποίων κάθε πόλη που φιλοξενεί την δράση, να εξασφαλίσει τα 5 από αυτά.

tse4

Οι εκδήλωση πλαισιώθηκε από αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες και μικρά παιδιά,  βιωματικές δράσεις για την αναπηρία, και την ευαισθητοποίηση των  πολιτών για τα προβλήματα προσβασιμότητας των Α.με.Α.,  χειροτεχνίες για παιδιά,  μουσική  από rock μπάντα , χορωδικό τραγούδι, Κρητικούς  χορούς, εκδηλώσεις που αφορούν την προώθηση υγείας και άλλα δρώμενα.

tse

Οσοι βρέθηκαν εκεί , είχαν την δυνατότητα  να γνωρίσουν από κοντά   και να συνομιλήσουν με τους αθλητές , να ενημερωθούν για την προσπάθεια τους να συγκεντρωθούν χρήματα για τον ιερό αυτό σκοπό, καθώς και την σημασία της  αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

tse5

Η Κόρινθος είναι μια από τις 20 πόλεις που συμμετέχει στη δράση wheeling 2 Help με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τερματισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης.

tse6

tse7

Φωτογραφίες: Τσέτσι Τσάνκοβ