φωτο από Βασίλη Μπαλάφα

Δύσκολες ώρες και δύσκολη αναμένεται η νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας  και στις γειτονικές περιοχές, εκεί που μαίνεται η φωτιά από το μεσημέρι της Τετάρτης . Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης, ενώ οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία η δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραθαλάσσια περιοχή.

Όπως αναφέρουν από τη πυροσβεστική, μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο , αλλά η πυρκαγιά συνεχίζει να έχει διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού και θα επιχειρήσουν πάλι εκ νέου το πρωί εάν υπάρξει ανάγκη.

Αδιάκοπη είναι η μάχη με τη φωτιά των πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής , των μηχανημάτων του στρατού, της αυτοδιοίκησης, εθελοντών, ιδιοκτητών ώστε να μπορέσουν  να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η φωτιά. Η νύχτα είναι εξαιρετικά δύσκολή, αφού ο άνεμος είναι ακόμα ισχυρός, ενώ πριν λίγο εκκενώθηκε το μοναστήρι της Παναγιάς Φανερωμένης στο Χιλιομόδι  και απομακρύνθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς.

Δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη ,η φύση «μάτωσε» για μια ακόμη φορά….

Καμία Ανάσα πλέον στην περιοχή… Πόνος και Θυμός…

 

Κεντρική φωτο  στον Προφήτη Ηλία από Nikos Laskas