Resizer.ashxδ

Από 73,46 έως 173,99 ευρώ (από 3,90% φθηνότερα έως 5,48% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι) θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών ΚΕΠΚΑ).

Οι τιμές αυτές αντιστοιχούν για τραπέζι  8 – 10 ατόμων  με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα.

Στην έρευνα αναφέρονται ενδεικτικά παραδείγματα ‘όπως το εγχώριο αρνί στοιχίζει από 16,47 έως 28,50 ευρώ, το κατσίκι από 18 έως 28,50 ευρώ, τα εντόσθια από 4,24 έως 8,00 ευρώ και το τσουρέκι από 10 έως 32,40 ευρώ.

Από το  ΚΕΠΚΑ επισημαίνεται στην  ανακοίνωση του, ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων.

Τέλος συνιστά  στους καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα πριν από κάθε αγορά, ώστε να πετύχουν  χαμηλότερο κόστος για το πασχαλινό τραπέζι.