Άνοιξε η δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα με 500.000 βιβλία από τον 16 αιώνα μέχρι σήμερα

Η Κεντρική βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής άνοιξε τις πύλες της  και είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους φοιτητές. Πρόκειται για ένα μοναδικό θησαυρό πνεύματος, αποτέλεσμα συνεργασίας από 16 ξεχωριστά Σπουδαστήρια και βιβλιοθήκες που λειτουργούσαν μέχρι τώρα στο κτήριο της Φιλοσοφικής, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Σε τρεις ορόφους με συνολικό εμβαδόν 7.500 τετραγωνικά και στα ράφια της βρίσκονται 500.000 βιβλία, πάπυροι, χειρόγραφα, περίπου 20.000 σπάνιες εκδόσεις,3.800 τίτλοι περιοδικών, 4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο Αιώνα μέχρι σήμερα.

Η κατασκευή της κράτησε περίπου 13 χρόνια και αποπερατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 ενώ ένα μήνα μετά ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της.

Σπουδαστές, βιβλιόφιλοι καθώς και κοινό, μπορεί να επισκεφτεί την βιβλιοθήκη που είναι η δεύτερη μετά την Εθνική ,αφού διατηρεί 400 θέσεις αναγνωστών, και είναι εξοπλισμένη με όλη την σύγχρονη τεχνολογία στη βιβλιοθηκονομία, καθώς περιλαμβάνει αυτόματο μηχάνημα ανταλλαγής βιβλίων.