metanastes-7501-800x465

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αλλοδαπών στο Κέντρο κράτησης Κορίνθου στις  πρώην εγκαταστάσεις  του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Σήμερα έφτασαν  με λεωφορεία  ακόμα 150 άτομα που προστέθηκαν στον ήδη μεγάλο αριθμό που υπάρχει -στην πλειοψηφία τους  είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και υπήκοοι Μαγκρέμπ-φτάνοντας στους τετρακόσιους  εξήντα πέντε , χωρίς να αποκλείει κανείς την αύξηση του αριθμού τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αρμόδιους ,είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναπροώθησής τους.

Να σημειωθεί πως σχετικά με το  Προαναχωρησιακό Κέντρο της Κορίνθου  είχαν δοθεί πολλές υποσχέσεις για το άμεσο κλείσιμο του, από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά έμειναν μόνο υποσχέσεις…  ενώ πολλά ήταν  τα πολιτικά πρόσωπα –βουλευτές, δημοτική αρχή- που αρχικά δήλωναν αγνοία για τις αποφάσεις που έλαβε  τότε… η κυβέρνηση Σαμαρά  στην μετατροπή του 6ου Συντάγματος  Πεζικού  -που βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης -σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Να θυμηθούμε ακόμη, ότι δεν ήταν λίγες οι  καταγγελίες που έγιναν από οργανώσεις ,φορείς  αλλά και βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης, για τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν, καθώς και οι συγκεντρωσεις διαμαρτυρίας,ενώ  έχουν καταγραφεί στο παρελθόν απόπειρες αυτοκτονίας και εξεγέρσεων από κρατούμενους.

KORINTHOS-FYLAKI

Παρότι είχε σταματήσει να λειτουργεί τον περασμένο χρόνο και είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες των Κορινθίων ότι  θα δοθεί στην τοπική Αυτοδιοίκηση,  λίγους μήνες  πριν,  ξεκίνησε και πάλι  η λειτουργία του με την κράτηση αρχικά 450 περίπου ατόμων που έφτασαν στο Κέντρο σταδιακά, από τους οποίους οι 300 περίπου επαναπροωθήθηκαν.

3οο

Είναι γνωστό πως τη φύλαξη του Κέντρου έχει αναλάβει η Αστυνομία,  με το  τοπικό συνδικαλιστικό τους όργανο να καταγγέλλει τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν τόσο για τους ανθρώπους αυτούς όσο  και για τους ίδιους , καθώς και για την απασχόληση μεγάλης δύναμης ,με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής .

Τα προβλήματα ήταν ήδη πολλά …πριν ακόμα αυξηθεί  τόσο πολύ ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων και οξυνθεί  η κατάσταση σε όλη τη χώρα  σήμερα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλυτέρευση των συνθηκών στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης;

Ποιός μπορεί υπεύθυνα και ξεκάθαρα να πεί στους Κορίνθιους τι θα γίνει στο μέλλον…

Μήπως οι πολίτικοί αυτού του Νομού;

Οι τοπικοί άρχοντες;

Υπάρχει κανείς που έχει λόγο…