Μια ιστορική απόφαση έλαβε σήμερα η Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση αφού απέδωσε δικαιοσύνης καταδικάζοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν έξω από το Εφετείο με χειροκροτήματα έδειξαν την ικανοποίηση τους.

Το μήνυμα της Ελλάδας Ηχηρό προς όλες τις κατευθύνσεις πως εδώ ο φασισμός δεν χωρά στην ζωή των πολιτών της.

Ενώ ένοχοι κρίθηκαν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο ηγετικός πυρήνας της που ήταν κατηγορούμενοι.

Πρόκειται για τον τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Παράλληλα, ένοχος ομόφωνα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκε ο Γίωργος Ρουπακιάς, ενώ ένοχι για συνέργεια κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Αγιοβλασίτης, Δήμου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχάλαρος, Πατέλης, Τσόρβας. Η κατηγορία για τον Γ. Ρουπακιά είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Για την υπόθεση της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων ψαράδων, κρίθηκαν ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι, ενώ για την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι.