Σε έντονους ρυθμούς κινούνται οι προετοιμασίες  ενόψει του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο στην πλατεία του Λευκού Πύργου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου έχει στηθεί και η εξέδρα.

Ωστόσο η προσέλευση του κόσμου αναμένεται πολύ νωρίτερα στο σημείο συνάντησης.

Όπως αναφέρουν οι  ειδήσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς αναμένεται να είναι μεγάλος ο αριθμός των λεωφόρων (περί τα 500) που αναμένονται να φτάσουν στη συμπρωτεύουσα από όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένεται και κόσμος στα αεροδρόμια  και τον σιδηροδρομικό σταθμό, αφού πολλοί θα είναι οι διαδηλωτές που θα μετακινηθούν με αεροπλάνο και τραίνα.

Όπως εκτιμούν οι διοργανωτές ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη και κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι ομιλητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο  σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή  του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία είναι:
ο Κώστας Καραίσκος Δημοσιογράφος ,ο Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος, ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης ,ο Νίκος Λυγερός Στρατηγικός Σύμβουλος και ο Σ. Φράγκος ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Παράλληλα η αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό γιατί την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας.

Η Αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό αφού την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας.