a2

Μια λαοθάλασσα κόσμου κατέκλυσε τη Θεσσαλονίκη  για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας έφτασαν με κάθε τρόπο στη συμπρωτεύουσα κρατώντας Ελληνικές σημαίες ,φορώντας παραδοσιακές Μακεδονικές στολές και χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια.

Για 90.000 χιλιάδες  κόσμο λέει η Αστυνομία αριθμός που διαφέρει από αυτό των διοργανωτών που κάνουν λόγο για 400.000 χιλιάδες .

Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι «Η Μακεδονία Είναι Ελληνική»

Υπήρξε παλμός ,συγκίνηση όλοι διατράνωσαν πως η Μακεδονία είναι Ελληνική ανανέωσαν το ραντεβού στην Αθήνα στις 4 του Φεβρουαρίου.

Το συλλαλητήριο  άρχισε και ολοκληρώθηκε  με τον Εθνικό  Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι Παμακεδονικών οργανώσεων από το εξωτερικό καθώς και  Μακεδονικών ,Θρακικών Σαρακατσαναίων Συλλόγων και Σωματείων από την Ελλάδα και την  ευρύτερη περιοχή .

Παρών δήλωσαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος , ιεράρχες ,οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ,ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και βουλευτές του κόμματος του καθώς και βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ακόμη ,ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι φορέων..
Να σημειωθεί πως επικράτησε ένταση στο συλλαλητήριο όταν δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων ο Κώστας Ζουράρης, που επιχείρησε να τον λιντσάρει ,ενώ άνδρες της φρουράς του τον φυγάδευσαν.

Τέλος φαίνεται να υπάρχει αμηχανία και προβληματισμός στου Μαξίμου για την μεγάλη συμμετοχή  του κόσμου, αλλά και φόβος πως ίσως να υπάρξει και πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών.

ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

a4

ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ×ÑÇÓÇÓ ÔÏÕ ÏÑÏÕ "ÌÁÊÅÄÏÍÉÁ" ÓÔÇÍ ÏÍÏÌÁÓÉÁ ÔÙÍ ÓÊÏÐÉÙÍ / ÁÅÑÏÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ - ËÇØÅÉÓ ÌÅ DRONE (MOTIONTEAM/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

a7

a8

 [tg_youtube width=»» height=»» video_id=»8Y3IgfMDZ4w»]