Σε  πύρινο κυκλώνα  βρίσκεται η Κινέτα.

Τρομακτικές είναι η διαστάσεις που έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στο δάσος επάνω από την Κινέτα  και κατακαίει σπίτια και οικισμούς.

Ο δυνατός αέρας που πνέει  και η φορά που αλλάζει έχει σαν αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει  το βουνό και να φτάσει  σε κατοικημένες περιοχές όπως η περιοχή Μαρούλια στα βόρεια της Κινέτας και ο οικισμός Πανόραμα.

Το έργο των εναέριων μέσων κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έφτασαν σε πολλές κοντινές περιοχές της Αττικής.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να κινούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους που βρίσκονται στην φλεγόμενη περιοχή. Πολλοί είναι όμως και εκείνοι που παλεύουν με όσα μέσα διαθέτουν να σβήσουν την φωτιά.

Ήδη εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πανόραμα 1 , Πανόραμα 2 και ο οικισμός  Γαλήνη.

Αυτές τις ώρες που η πυρκαγιά μαίνεται επιχειρούν

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης  με 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα με κάδο, τρεις προωθητές γαιών ,υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C 27 για τη μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα όπως αναφέρεται από  το ΓΕΕΘΑ.

Η αστυνομία με απόφαση της  λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς  έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου στην περιοχή.

Πριν από λίγο έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών –Κορίνθου και στα δύο ρεύματα ,από το 39ο έως το 5ο χιλιόμετρο.