Ζεστός Γλυκός Τραχανάς με Θρυμματισμένη Φέτα 26 Ιανουαρίου 2017 Αρχίζω Ένα βαθύ πιάτο γλυκό τραχανά βρασμένο με γάλα, αγνό Κορινθιακό ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα, τούτη την κρύα μέρα, αποτελεί την σούπα της θαλπωρής . Μπορεί να είναι μια «παχουλή» σούπα , αλλά δεν παύει να είναι βάλσαμο που έλεγαν και οι παππούδες μας. Στην Κορινθία μαγειρεύεται πολύ και τρώγεται πολύ αφού ο τραχανάς βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα, είναι μια εύκολη και απλή συνταγή. Τι θα χρειαστώ Μαγειρεύουμε για περίπου 10 άτομα. 2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι 6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας ¼ κιλού γλυκό τραχανά 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη Πως το φτιάχνω Ζεσταίνουμε το ¼ του λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και τα 6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Αν η σούπα μας είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κότας. Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή πασπαλισμένη με την τριμμένη φέτα. Share Tweet Share