traxanas_590_3

 

 Ένα  βαθύ πιάτο  γλυκό τραχανά βρασμένο με γάλα, αγνό Κορινθιακό ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα, τούτη την κρύα μέρα, αποτελεί την σούπα της θαλπωρής  . Μπορεί να είναι  μια «παχουλή» σούπα , αλλά δεν παύει να είναι βάλσαμο που έλεγαν και οι παππούδες μας.

Στην Κορινθία μαγειρεύεται πολύ  και τρώγεται πολύ αφού ο τραχανάς βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κουζίνα, είναι μια εύκολη και απλή συνταγή.

Τι θα χρειαστώ

Μαγειρεύουμε για περίπου 10 άτομα.
2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας
¼ κιλού γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Πως το φτιάχνω

Ζεσταίνουμε το ¼ του λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε και τα 6-8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.

Αν η σούπα μας είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κότας. Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή πασπαλισμένη με την τριμμένη φέτα.