ξεπαπαδάκης-λογο

Είναι κάτι γιατροί που δεν επαναπαύονται ποτέ…

Είναι κάτι γιατροί που το ΕΜΕΙΣ το ερμηνεύουν με έναν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο… του δίνουν Ουσία… Νόημα… Ανθρωπιά.

Είναι και κάποιοι άνθρωποι ,συνάνθρωποι, που θέλησαν και θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την ιδέα …την πράξη… για να βοηθήσουν να μεγαλώσει και να στεριώσει … να μπορεί να βοηθήσει όσες γυναίκες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά  η είναι ανασφάλιστες ,σε δύσκολες καταστάσεις.

Όλοι αυτοί  μαζί, γιατροί  και εθελοντές δημιούργησαν  την  δική τους Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. – Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία-Ίαση-Στήριξη,που είναι μια Επιστημονική, Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με εμπνευστή  και πρόεδρο, τον Χειρουργό  Μαστού και Διευθυντή  Κλινικής  Μαστού ΡΕΑ Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη.

Ό ίδιος στο καλωσόρισμα της επίσημης σελίδας της εταιρείας αναφέρει:

Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη στήριξή της στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού που είναι ανασφάλιστες και με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Δημιουργήθηκε για να στηρίζει νέους επιστήμονες στην εκπαίδευσή τους και στο γνωστικό αντικείμενο του καρκίνου του μαστού, καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής τους σε επιστημονικά δρώμενα.

Δημιουργήθηκε για να ενημερώνει και να αφυπνίζει τις γυναίκες της περιφέρειας με τις εξορμήσεις ελέγχου που πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν σε όλη την επικράτεια.

Η προσφορά και η προσπάθεια των μελών μας είναι σημαντική και συγκινητική. Και φυσικά δημιουργεί μία ελπιδοφόρα δυναμική για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Η επιστημονική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, με πρωτοβουλία  του Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, δημιουργήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 από ένα δίκτυο εθελοντών γιατρών χειρουργών και όχι μόνο, ειδικών στο θέμα του καρκίνου του μαστού, με σκοπό την περίθαλψη, ιατρική , νοσηλευτική, χειρουργική, ψυχολογική κάθε γυναίκας ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας, που δεν έχει τα μέσα να ανταποκριθεί  στη θεραπεία.

Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές ιατροί της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ έχουν χειρουργήσει περίπου 100 οικονομικά αδύναμες & ανασφάλιστες γυναίκες  με καρκίνο του μαστού και πάνω από 2000 άτομα έχουν εξεταστεί δωρεάν  σε δυσπρόσιτα και απομονωμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Η Περίθαλψη και στήριξη (ιατρική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική) ανασφάλιστων, οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο του μαστού σε όλες τις βαθμίδες υγειονομικής περίθαλψης.

ΟΙ Δωρεάν κλινικές εξετάσεις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΧΓΟΥ με αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, ηπειρωτική & νησιωτική χώρα.

Η εκπαίδευση και στήριξη νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού (εκπαιδευτικά σεμινάρια, υποτροφίες κτλ), με τη ηθική δέσμευση ότι θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στις γυναίκες που αναλαμβάνει η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού γνωρίζει ραγδαία αύξηση στις χώρες του δυτικού κόσμου. Είναι πλέον ο πιο συχνός καρκίνος για τις γυναίκες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις δυτικές κοινωνίες, όπου μία στις δέκα (1/10)γυναίκες θα νοσήσει κατά την διάρκεια της ζωής της.

Ισχυρό όπλο ενάντια στην νόσο αυτή είναι η πρώιμη διάγνωση. Όσο πιο έγκαιρα διαγνωστεί η νόσος, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία της. Για τον λόγο αυτό, ο αγώνας μας έχει εστιάσει, τόσο στη θεραπεία, όσο και στην ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με την πρόληψη και τις τεχνικές έγκαιρης διάγνωσης των νόσων του μαστού.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ, όχι πολυτέλεια!
γιατί, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος

Μπορούμε όλοι να «εμπλακούμε» σε μια τέτοια μάχη …που θα έχει μόνο νικητές σε κάθε πεδίο.

 

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –ΊΑΣΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ-Επιστημονική, Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

Κηφισίας 102, Αμπελόκηποι 11526, Αθήνα, τηλ. 800 11 35735, κιν.:6978535813- email: emeis@emeis.com.gr