galateia2a1

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί τις επόμενες ώρες  στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την άφιξη του ισχυρού  χαμηλού βαρομετρικού  με την ονομασία «Γαλάτεια» που θα κάνει την εμφάνιση του. Τα κύρια χαρακτηριστικά  της άφιξης θα είναι  οι ισχυρές βροχές οι καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα  με την ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, η διάρκεια των φαινομένων θα είναι τριών ημερών. Οι περιοχές που θα  σημειωθούν έντονα τα φαινόμενα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και νότια Πελοπόννησος και από τις βραδινές ώρες η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς, πρόσκαιρα, στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι  θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, βαθμιαία έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας βαθμιαία όμως τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Τέλος την Παρασκευή τα φαινόμενα αναμένεται  βαθμιαία να εξασθενήσουν