Οργώνουν την Κορινθία για ουσιαστική ενημέρωση κατά των εξαρτήσεων και όχι μόνο…

Ουσιαστική και πολύ σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Κορινθίας «Δίολκος» και τους επιστήμονες που το στελεχώνουν

Μέσα από τις Bιωματικές  παρεμβάσεις που πραγματοποιούν σε κάθε γωνιά του Νομού δίνουν την δυνατότητα ενημέρωσης σε μαθητές, γονείς και δασκάλους για όλα εκείνα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.

Η επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου Δήμητρα Παπαναστασίου μίλησε στο mazimagazine.gr και τον  Infο Radio 102 για όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.

Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ως αντικείμενο την  μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο με τον τίτλο: «Μπροστά στο Γυμνάσιο» με στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στη Β¨μια Εκπαίδευση.

Ενώ η δεύτερη βιωματική παρέμβαση  αναφέρεται  στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων στο Γυμνάσιο και «αγγίζει» κάθε είδους εξάρτηση όχι μόνο των ουσιών αλλά και του αλκοόλ, του διαδικτύου, του κινητού καθώς και τις καλές εξαρτήσεις όπως ο αθλητισμός η σωστή διαστροφή και άλλα….

Η προσπάθεια που καταβάλλεται σημαντική και όχι μόνο προς το πλησίασμα της κοινωνίας αλλά και στην ανάγκη που νιώθουν οι άνθρωποι, οι επιστήμονες του «Δίολκου», να ενημερώνονται συνεχώς σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις στο αντικείμενο του λειτουργήματος που ασκούν ακούραστα τόσα χρόνια.

Καλό θα είναι να γνωρίσουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες .

1.Την Τρίτη 25-4-17 στο Δημοτικό Στιμάγκας με θέμα: «Μπροστά στο Γυμνάσιο» και στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στη Β΄μια Εκπαίδευση. Συντονίστρια: Δήμητρα Παπαναστασίου

2.Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, την Τετάρτη 26-4-17 θα πραγματοποιηθεί βιωματική παρέμβαση για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων στο Γυμνάσιο Καλλιάνων. Συντονίστριες: Δήμητρα Παπαναστασίου-Αθηνά Γαϊτάνη

3.Bιωματική παρέμβαση την Πέμπτη 27-4-17 στο 4ο Δημοτικό Κιάτου με θέμα: «Μπροστά στο Γυμνάσιο» και στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού στη Β΄μια Εκπαίδευση. Συντονίστριες: Δήμητρα Παπαναστασίου-Αθηνά Γαϊτάνη.

Και επειδή οι ομάδες έχουν πάντα μεγαλύτερη δύναμη στην δυσκολη εποχή που απαιτείται γνώση για κάθε τι που αφορά τα παιδιά, καλό είναι να δυναμώσουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια για το καλό πρώτα των νέων παιδιών και μετά των υπολοίπων.