Περισσότερο ενισχυμένα είναι τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε σχέση με πέρυσι από την ΕΛ.ΑΣ με στόχο να αντιμετωπίσουν άμεσα εάν τύχει να γίνουν κάποια επεισόδια.

Για τον λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή από την Τρίτη14/11 με τα μέτρα να αυξηθούν από την Τετάρτη και να κορυφωθούν τη Παρασκευή, με την καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα μέτρα αναμένονται δρακόντεια με περίπου 3.000αστυνομικούς  να χρησιμοποιηθούν , ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.

Ακόμη,  σημαντική και πρωταρχικό μέλημα είναι να γίνει σωστή επιτήρηση στα Εξάρχεια.

Προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, έχει προκαλέσει κείμενο των αντιεξουσιαστών, που έχει αναρτηθεί σε ιστότοπο του χώρου στο διαδίκτυο, με το οποίο καλούν τους πολίτες των Εξαρχείων να βοηθήσουν τους διαδηλωτές σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο πλαίσιο των μέτρων,  την Παρασκευή θα υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλη την περιοχή, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

Σε εγρήγορση θα είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά την πορεία, τα ΜΑΤ θα έχουν σε κλοιό το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, ενώ θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, με την εντολή να είναι εμφανής, αλλά όχι προκλητική η παρουσία τους.

Ταυτόχρονα όμως, οι εντολές είναι να επεμβαίνουν αμέσως σε οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας επεισοδίων.

Τέλος αρχίζουν από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή στην Αθήνα έκτακτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.