To Κ.Ι.Α. Κορίνθου βρέθηκε με 4 εθελοντές ιατρούς το στρατόπεδο Κορίνθου δείχνοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους κρατούμενους , ξεπερνώντας το συνειδησιακό τους πρόβλημα αφού όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους στο facebook,  πως με την κίνηση τους αυτή  , “νομιμοποιούν” με την παρουσία τους την ύπαρξη του στρατοπέδου. Μια ανάρτηση που καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί εκεί,  ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τοπικούς βουλευτές που αθέτησαν υποσχέσεις και λεγόμενα.

Η ανάρτηση:
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου μετά από έκκληση επισκέφθηκε με 4 εθελοντές ιατρούς το στρατόπεδο Κορίνθου. Όλο αυτό τον καιρό το Κ.Ι.Α. Κορίνθου καλύπτει ιατρικά, οδοντιατρικά και φαρμακευτικά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των κρατούμενων στο στρατόπεδο Κορίνθου.

Η επιλογή μας αυτή, για λόγους αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, να παράσχουμε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους κρατούμενους δε σας κρύβουμε ότι μας δημιουργεί συνειδησιακό πρόβλημα αφού νιώθουμε ότι “νομιμοποιούμε” με την παρουσία μας την ύπαρξη του στρατοπέδου.
Το αδιανόητο είναι ότι όχι μόνο εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά “νοσταλγούμε” και παλιότερες εποχές που απαιτούσαμε το κλείσιμό του ενώ υπήρχαν 3 ιατροί, 5 νοσηλευτές και πληθώρα μεταφραστών και κοινωνικών λειτουργών σε καθημερινή βάση.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά λειτουργεί με χειρότερες συνθήκες, χωρίς μόνιμο ιατρό, με επισκέψεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ κατόπιν πιέσεων και ενώ για ένα διάστημα δεν υπήρχε υγειονομική κάλυψη και μεταφέρονταν οι μετανάστες στο ΓΝΝ Κορίνθου το οποίο όπως και όλο το ΕΣΥ είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Μάλιστα πλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ και 10 μέρες σταμάτησε να επισκέπτεται το στρατόπεδο.

Οι κυβερνώντες συνεπείς στη γενικότερη ασυνέπειά τους και συνεχίζοντας τις πολιτικές των προκατόχων τους εξακολουθούν να διατηρούν αυτές τις άθλιες δομές τις οποίες με τη γλωσσοπλαστική ικανότητα που τους διακρίνει ονόμασαν προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης μεταναστών. Όμως εξακολουθούν να είναι ,όπως τα αποκαλούσαν παλιότερα, στρατόπεδα συγκέντρωσης και ντροπή για κάθε άνθρωπο. Το Κ.Ι.Α. Κορίνθου έχει στείλει επιστολή στο γραφείο του κ. Ξανθού και του κ, Μουζάλα και περιμένει έμπρακτες απαντήσεις.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα νέο , υγιή πληθυσμό αυτό που χρειάζεται για μια αξιοπρεπή υγειονομική κάλυψη είναι ένας γενικός ιατρός σε καθημερινή βάση και κάποιες επισκέψεις το μήνα από δερματολόγο, ψυχίατρο και ψυχολόγο.

Πραγματικά απορούμε αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι εταίροι μας, που βομβαρδίζουν χώρες, διαμελίζουν κράτη και δημιουργούν ορδές προσφύγων δε δίνουν κονδύλια; Αν όχι να τα απαιτήσουν. Αν πάλι υπάρχουν να τα αξιοποιήσουν. Η αθλιότητα αυτή πάντως δε μπορεί να συνεχιστεί.
Και φυσικά η απαίτηση εξακολουθεί να παραμένει.
Να κλείσει άμεσα κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

“Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε.” Μάνος Χατζηδάκις