Από τα μεσάνυχτα σήμερα τίθεται σε εφαρμογή  η «ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών» σύμφωνα με ανακοίνωση από τη  «Νέα Οδός Α.Ε» και την «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε»

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται αναλυτικά τα νέα τέλη ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και ανά κατηγορία οχήματος. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από5 έως 10λεπτά  του ευρώ ,ενώ παραμένει αμετάβλητο το αντίτιμο των διοδίων σε αρκετούς σταθμούς.

Στην Ιόνια Οδό, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 00:01) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πλευρικού σταθμού Γαβρολίμνης, με τον οποίο και ολοκληρώνεται το σύστημα χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος θα είναι τα εξής:

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να ξαναπληρώσει σε πλευρικό σταθμό της ίσιας ζώνης και στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοιχα  δεν είναι δυνατόν ο οδηγός που πληρώνει  διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό, να πληρώσει και σε μετωπικό σταθμό η άλλο σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.