Αρπαγή ανηλίκου: Τι λέει ειδικός για την ψυχολογία του της ανήλικης που άρπαξε η 33χρονη στην Θεσσαλονίκη. Τι γίνεται συνήθως με τις περιπτώσεις των παιδιών που έχει βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις.

Η ψυχολόγος Βέρα Αλεξίου εξήγησε στην τηλεόραση του Open, νωρίτερα το μεσημέρι ότι είναι σύνηθες για τα παιδιά που έχουν βιώσει τέτοιες καταστάσεις να αισθάνονται τα ίδια υπεύθυνα για όσα συνέβησαν. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της 33χρονης, έχει ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν η 33χρονη είχε σώας τας φρένας, όταν απήγαγε και κρατούσε για 44 ώρες τη 10χρονη μαθήτρια από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δικηγόρο της, η 33χρονη τελούσε υπό τη επήρεια ναρκωτικών ουσιών όταν άρπαξε το παιδί και ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος πάντως τόνισε ότι αν υπάρχει παιδική πορνογραφία πίσω από την υπόθεση  θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 33χρονης.

Σε δομή φιλοξενίας η ανήλικη που άρπαξε η 33χρονη στη Θεσσαλονίκη – Τι έγινε με το αδερφάκι της

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 10χρονη μεταφέρθηκε, σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, ύστερα από 10ημερη παραμονή σε νοσοκομείο.  η ανήλικη. Πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρουν ότι θα φιλοξενηθεί προσωρινά στη δομή μέχρι να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον της.

Στο μεταξύ, το μικρότερο αδελφάκι της ανήλικης φιλοξενείται επίσης τις τελευταίες ώρες σε προστατευμένο περιβάλλον εκτός σπιτιού, κάτι που έκριναν σκόπιμο στην παρούσα φάση οι αρχές. Η παραμονή θα είναι προσωρινή. dikaiologitika.gr