SYMMAXIAPOLITON

Η «Συμμαχία Πολιτών» και ο επικεφαλής της Βασίλης Νανόπουλος με δελτίο τύπου απαντούν  στη δημοτική αρχή Κορινθίων για το νερό. 

Η Απάντηση:

Γράφτηκαν  στο χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Κορινθίων που αφορά το νερό, διάφορα φληναφήματα του τύπου «ξέρετε τι γινόταν πριν 50 χρόνια με το νερό;».

*Ναι κύριοι όλοι το γνωρίζουμε και έχουμε κατ επανάληψη συγχαρεί όλους όσους εργάσθηκαν για την υδροδότηση του Δήμου. Δηλαδή πρώτα τον κύριο Παπαληγούρα ο οποίος ήταν αυτός που έλυσε το τεράστιο πρόβλημα, τον κύριο Ταγαρά που σαν Νομάρχης συνέδραμε τα μέγιστα, τον κύριο Τατούλη ο οποίος υλοποίησε το έργο της διαδικτύωσης μέσω των τεχνικών μας υπηρεσιών, τον δήμαρχο Θωμά Θωμαίδη ο οποίος παρέδωσε έτοιμο (όπως άλλωστε και τους πεζόδρομους) το έργο της ύδρευσης της Κορίνθου και τη σημερινή δημοτική αρχή γιατί συνέχισε αυτά που άρχισαν όλοι οι προηγούμενοι. Επίσης φυσικά όλους τους εργαζόμενους για τους οποίους ξέρουμε τους αγώνες τους για να φτάσει το νερό στις βρύσες. Αντιθέτως εσείς δεν βρίσκετε το θάρρος να πείτε μια λέξη για όλους όσους εργάσθηκαν σκληρά και με σχέδιο ώστε να σας παραδώσουν στα χέρια σας τη λύση του μεγάλου προβλήματος των Κορινθίων δημοτών.

*Όμως μια σημερινή και σύγχρονη δημοτική αρχή , δεν στέκεται στο χθες.  Προετοιμάζεται και προετοιμάζει   το αύριο. Αυτό όμως δεν γίνεται από τη δημοτική αρχή του δήμου κορινθίων.

*Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Βασίλης Νανόπουλος, από το Μάρτιο στο δημοτικό συμβούλιο επισήμανε ότι η Στυμφαλία στερεύει και ζήτησε να ληφθούν μέτρα, όπως ενημέρωση του κόσμου, καθαρισμός και χρήση δεξαμενών , επισκευή και  περιορισμός  διαρροών δικτύων κλπ. Βέβαια τότε λοιδορήθηκε από την πλειοψηφία. Και φτάνουμε σήμερα αυτοί να τολμούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο στο Σαρωνικό , στα Εξαμίλια και αλλού λέγοντας ότι έλυσαν το πρόβλημα. Πως το έλυσαν; Έριξαν νερό των παλαιών γεωτρήσεων της Κορίνθου στο δίκτυο του Σαρωνικού. Και καλά έκαναν αφού από την ανικανότητα τους δεν μπόρεσαν να δουν έγκαιρα το πρόβλημα. Τουλάχιστον να μπορέσουν οι κάτοικοι να το χρησιμοποιήσουν για άλλες χρήσεις.

*Εμείς όμως τους εγκαλέσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε γιατί δεν ενημέρωσαν τον κόσμο αν το νερό είναι η δεν είναι  πόσιμο Στυμφαλίας με αποτέλεσμα ακόμη και το Σαββατοκύριακο που πέρασε να σερβιριζόταν σε καταστήματα της περιοχής νερό βρύσης γιατί δεν είχαν ενημερωθεί.

*Ας μη σκεφτούμε τι θα γινόταν αν λειτουργούσε η επένδυση στο νησί ΜΑΡΕΖΑ και χρησιμοποιούσε αυτό το νερό.  Να λοιπόν ποιοί διώχνουν τους επιχειρηματίες και τις επενδύσεις.

*Η ανικανότητα και η έλλειψη σοβαρότητας που είναι η σφραγίδα της σημερινής δημοτικής αρχής.

*Όσον αφορά την άρνηση του κυρίου Πνευματικού στην πρόταση μας για κοινές συνεντεύξεις στα σοβαρά θέματα, εμείς δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό αφού είναι γνωστή η αδυναμία του να συζητήσει με λογική , ηρεμία και επιχειρήματα και αρκείται στις ατέλειωτες ώρες μονολόγων που επιτρέπει ο κανονισμός στο δημοτικό συμβούλιο έναντι του δίλεπτου του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας. Εξ αιτίας του όμως χάνουν οι κορίνθιοι την ευκαιρία της πλήρους και πολύπλευρης ενημέρωσης . Ο κύριος Πνευματικός φοβάται τον ζωντανό διάλογο με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο .

Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία  Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων