Στη  υπηρεσία των πολιτών του Δήμου Βέλου –Βόχας τέθηκε το πρώτο από τα δυο νέα απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή του Αννίβα Παπακυριάκου, μέσα από το πρόγραμμα Φιλοδημος ΙΙ .

Πρόκειται για σύγχρονο όχημα το οποίο διαθέτει σύστημα πλύσης, με καθοριστική συμβολή και στον καθαρισμό των κάδων.

Αξιοποιώντας όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και δικούς του ίδιους πόρους, η δημοτική αρχή  υλοποιεί σταθερά το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί στους δημότες ,δέσμευση  που αφορά στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο να έχει προμηθευτεί:

  1. Συστήματα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης.
  2. Κλαδοτεμαχιστή θρυμματισμού πράσινων.
  3. Πολυμηχάνημα – τσάπα καθαρισμού πρανών.
  4. Σκούπα καθαρισμού κοινόχρηστων χωρών.
  5. Νέους κάδους ΑΣΑ.

Ακόμα στη  διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται:

  1. Οκτώ (8) συστήματα υπόγειων κάδων με χρηματοδότηση του πρασίνου ταμείου και ίδιων πόρων του δήμου.
  2. Κατασκευή υποδομών πράσινου σημείου του Δήμοu από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η βελτίωση της καθαριότητας του δήμου στο σύνολο του , αποτελεί πρωτεύοντα στόχο και αυτό το πιστοποιεί η μέχρι τώρα συνολική επένδυση που έχει γίνει , η οποία ανέρχεται περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη έχει κατατεθεί σημαντικός αριθμός προτάσεων, μελετών σε προγράμματα χρηματοδότησης τομέων ανακύκλωσης, επιπλέον πράσινων σημείων, ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων καθαριότητας, κομποστοποίησης, για τα όποια αναμένονται εγκρίσεις.

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος σημειώνει πως για έναν καθαρό Δήμο σημαντικός παράγοντας είμαστε οι ίδιοι οι πολίτες. Τόσο η στάση μας απέναντι στο περιβάλλον ,όσο ο  σεβασμός καθώς και η παιδεία, αποτελούν την μεγαλύτερη επένδυση για έναν δήμο σύγχρονο και καθαρό,επισημαίνοντας πως  προσπάθεια για ένα καθαρό και περιβαλλοντικά φιλικό Δήμο, δεν σταματάει ποτέ.