kamposos

Σε έκτακτη σύσκεψη προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας  1η  Φεβρουαρίου ,οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου στο Δημαρχείο του Άργους-Μυκηνών, με οικοδεσπότη τον δημάρχο Δημήτρη Καμπόσο  για να εξετάσουν το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,με  αφορμή   την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί , με τον Περιφερειάρχη Π.Τατούλη να θέλει να υλοποιήσει τον περιφερειακό σχεδιασμό κόντρα σε αυτόν  της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα στους δήμους να λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.
Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν εκεί ενημέρωσαν τους βουλευτές για το θέμα των απορριμμάτων, πως έχει η κατάσταση.
Μιλώντας ο κ.. Καμπόσος τόνισε πως οι δήμαρχοι δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με περιφέρεια και κυβέρνηση αντίθετα,  επιζητούν καλές σχέσεις και συνεργασία καθώς  και τον ανάλογο σεβασμό. «Θεωρούμε ότι ο περιφερειάρχης έχει τον ίδιο βαθμό με το δήμαρχο και θα πρέπει να συνεργαστεί, και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε αρμοδιότητες που ανήκουν στους δήμους να τις πάρει κάποιος άλλος και να στείλει το λογαριασμό να τον πληρώσουν οι δήμοι», είπε χαρακτηριστικά , καταλήγοντας «Δεν θα πληρώσει ο λαός-δεν θα βάλουμε εμείς χαράτσια».

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»ct2BIqpNSps»]

kamposos1

Με αιχμές προς τον Πέτρο Τατούλη ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού «Εγώ Δεν χάλασα 1 εκατ. για μελέτες για τα σκουπίδια, ούτε και οι προηγούμενοι δήμαρχοι. Το 2009 μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό -ο τότε δοτός αντιπεριφερειάρχης κ Αγγελόπουλος – και παραδώσαμε την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια.
Περιμένω από τον Πέτρο Τατούλη να πει σε  εμένα και στους άλλους συναδέλφους, τι εννοεί ότι μας κούνησαν τα ευρώπουλα. Περιμένω μια απάντηση. Αν κάποιοι κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια» δεν μας ενδιαφέρει. Περιμένω… περιμένω….» είπε καταλήγοντας.

[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»NchiCP159FQ»]

Η κατάσταση είναι τεταμένη και στα δυο στρατόπεδα με τις δηλώσεις και από τις δυο πλευρές Περιφέρεια –Δήμαρχοι  να την δυναμιτίζουν, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον  παρουσιάζει  η σύσκεψη της προσεχούς Παρασκευής  για την έκβαση που θα έχει και το κλίμα που θα επικρατήσει σε αυτήν,αφού οι σχέσεις Περιφερειάρχη και Δημάρχων βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας ,Γιάννης Ανδριανός από την Αργολίδα και ο Κώστας Βλάσης από την Αρκαδία. Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής ,Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης , Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Νεμέας Κώστας Καλαντζής, Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης Κακλαμάνος Αναστάσιος.

με πληροφορίες και βίντεο, από  το ArgolidaPortal.gr

φωτο eurokinissi-Βασίλη Παπαδόπουλος