Με επιτυχία το «Συμπόσιο ελιάς και ελαιολάδου» στη Νεμέα 13 Νοεμβρίου 2014 Αρχίζω Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, εσπερίδα με θέμα:«Συμπόσιο ελιάς και ελαιολάδου» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας.Συντονιστές της όλης εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νεμέας, ο Νεμεάτης, καταγωγή από το Λεόντιο, κ. Δημήτριος Ταραντίλης Επιτ.Δ/ντης Γενικού Χημείου του Κράτους καιο κ. Νικόλαος Κατσαρός π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστ. Συν. ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Καλαντζής Κων/νος και ο Κορίνθιος βουλευτής κ. Χρήστος Δήμας.Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νεμέας τόνισε πως παρόμοια εκδήλωση για το ελαιόλαδο θα καθιερωθεί και θα γίνει πλέον ετήσια.Τα θέματα που αναλύθηκαν:«Τα αντιοξειδωτικά στη σύγχρονη διατροφή και το ελαιόλαδο» -Δημ. Ταραντίλης«Το Ελαιόλαδο στην Μεσογειακή διατροφή» – Νικόλαος Κατσαρός«Η αγορά ελαιολάδου και οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή του» – Γιώργος Οικονόμου Γεν.Δ/ντης ΣΕΒΙΤΕΛ,Μέλος Δ.Σ.Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ»«Οργανοληπτική Αξιολόγηση του παρθένου Ελαιολάδου» Έφη Χριστοπούλου, Χημικός,Εμπειρογνώμων της Ε.Ε & του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου«Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου» Ευαγγελή Μπίλλα, προϊστ.Τμ.Λιπών & Ελαίων Γενικού Χημείου του Κράτους«Προώθηση Ελαιολάδου & Εσωτερική Αγορά» – Λίνα Ράπου, Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής & Τεκμηρίωσης, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Διεθνών Σχέσεων & Εμπορικής Πολιτικής«Εξαγωγές Παραδοσιακών τροφίμων & ελαιολάδου» – Τζένη Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Δ/ντρια Simply Exports Ακολούθησε συμπόσιο μεσογειακής διατροφής με τοπικά εδέσματα, κρασί και γευσιγνωσία ελαιολάδου. Share Tweet Share