Ας προστατέψουμε τη Γη μας,

όχι μόνο για μια μέρα,

αλλά κάθε μέρα.

To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί στις  22 Απριλίου όπου αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Ne. twork) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

«Ας προστατέψουμε τη Γη μας, όχι μόνο για μια μέρα, αλλά κάθε μέρα.
Η φετινή Ημέρα της Γης γιορτάζεται διαφορετικά, με την πανδημία να μας κρατά σε απόσταση. Όμως, αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση μας φέρνει, ταυτόχρονα, πιο κοντά με τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
Μας ωθεί να σκεφτούμε διαφορετικά και να συνειδητοποιήσουμε τις μεγάλες υπαρξιακές προκλήσεις που μοιραζόμαστε.

Μας δίνει το κίνητρο να φροντίσουμε ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον.
Φέτος, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ξεκινώντας από το σπίτι μας. Ας αξιοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε με τα παιδιά μας, για να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική τους συνείδηση και να ενθαρρύνουμε υπεύθυνες συμπεριφορές.

Ας μιλήσουμε για την ανακύκλωση κι ας την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ως μια απλή αλλά σημαντική για το περιβάλλον κίνηση.
Από την ασφάλεια του σπιτιού μας, ας προσπαθήσουμε να συμβάλουμε σε ένα βιώσιμο, ασφαλέστερο «σπίτι» για όλη την ανθρωπότητα.

Ας προστατέψουμε τη Γη μας, όχι μόνο για μια μέρα, αλλά κάθε μέρα».  eoan.gr