header

Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Κυρίως

Θεσμικά – (διεκδικήσεις επί θεσμικών ζητημάτων, απελευθέρωση του επαγγέλματος και αντιποίηση, προβολή του κλάδου, Κολέγια)
Εργασιακά – (Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ανθυγιεινό επίδομα, Λειτουργία Κ.Α.Α.)
Νομικά – (προτάσεις για τροπολογίες Νόμου, κώδικας δεοντολογίας, τμήμα φυσικοθεραπείας στα Νοσοκομεία, Π.Φ.Υ.)
Ασφαλιστικά – (ομαδική ασφάλιση, αστική ευθύνη)
Επιστημονικά -(Συνέδριο 2013, Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου, Περιοδικό, Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας)
Εκπαιδευτικά- (Εκπαιδευτική Ημερίδα 2013, επιστημονικά τμήματα ΠΣΦ, προγράμματα ΛΑΕΚ, Δια βίου εκπαίδευση και ΕΣΠΑ)
Οικονομικά-(χρόνος και τρόπος απόδοσης συνδρομών, απολογισμός και προϋπολογισμός των Π.Τ.)
Το Π.Τ Κορινθίας εκπροσώπησε ο φυσικοθεραπευτής Νικόλαος Γκράβας.

Κατατέθηκαν προτάσεις από όλους τους αντιπροσώπους, ακολούθησε ψηφοφορία, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτήν  τα επεξεργάζεται το Προεδρείο οπότε και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας που διανύουμε θα γίνουν γνωστά.

Να σημειωθεί πως την Δευτέρα, 3/6/2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας, με παρόντες όλους τους παρόχους υγείας, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Μπραβάκο και τον Β΄ Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Γαρύφαλλο και την Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ κα Φωτεινή Περδίκη. Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών στην συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Μπάκας.
Τα θέματα της συνάντησης ήταν οι ληξιπρόθεσμες και οι τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε πως η καθυστέρηση στην απόδοσή τους, οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού στις κατά τόπους Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ καθώς στην παρανόηση κάποιων ζητημάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που σύντομα θα διευθετηθούν.