690 2e6e6f8a-9c5a-497d-b2d9-6ec3f3f1a3f9

Σοκ και ανατριχίλα έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του γενικού εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, υπεύθυνου των ερευνών για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Ρομπέν ανέφερε πως ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, παρασύροντας στο θάνατο 150 ανθρώπους.
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους πιλότους, ο οποίος είχε βγει από το κόκπιτ, δεν κατόρθωσε να επιστρέψει την ώρα που το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει την καθοδική του πορεία, ο κ. Ρομπέν αποκάλυψε ότι από την εξέταση του μαύρου κουτιού προκύπτει πως ο συγκυβερνήτης είχε τις αισθήσεις του μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτώσης του μοιραίου Airbus στη βουνοπλαγιά των Άλπεων.
efc5bc36-fd74-4880-82e0-2db37cc95d1fΟ γενικός εισαγγελέας της Μασσαλίας δήλωσε ότι ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα του κόκπιτ, όταν του ζητήθηκε, και ήταν εκείνος που έδωσε την καθοδική κατεύθυνση στο αεροπλάνο.
Διευκρίνισε ακόμα πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη δείχνει πως αυτός «είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο», ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή «τρομοκρατική ενέργεια».

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα, έχασαν «ακαριαία» τη ζωή τους και «ακούστηκαν κραυγές τις «τελευταίες στιγμές».