Πέρκα στον φούρνο με λαχανικά 6 Φεβρουαρίου 2015 Αρχίζω «Πέρκα στον φούρνο με λαχανικά» μας προτείνει ο Σεφ του mazimagazine.gr και «mazinovel»radioΤάσος Δημογέροντας.Είναι μια οικονομική και νόστιμη συνταγή με κόστος:9.50 euro Υλικά :1. 2 μεγάλα φιλέτα πέρκας2. 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες3. 2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες4. 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες5. 1 μπρόκολο κομμένο στα χέρια6. 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί7. 3 κ.σ μουστάρδα8. 2 κ.σ ελαιόλαδο9. 2 κ.σ σκόρδο σε σκόνη10. Χυμό από ένα λεμόνι και 2 πορτοκάλια11. Μισό ζωμό λαχανικών12. 2 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική ή αν έχετε μάυρη ζάχαρη13. 2 κ.σ ρίγανη14. 2κ.σ θυμάρι15. Αλάτι16. Πιπέρι Εκτέλεση : Ξεκινάμε βράζοντας όλα τα λαχανικά μας σε καυτό νερό περίπου 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 200 βαθμούς πάνω – κάτω. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα λαχανικά μας αλατο- πιπερώνουμε βάζουμε μία κ.σ μουστάρδα μία κ.σ λάδι θυμάρι και ρίγανη τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο μας για 10 λεπτά. ¨Οση ώρα περιμένουμε να πάρουνε ένα χρωματάκι τα λαχανικά μας παίρνουμε τα φιλέτα μας και τα αλέιφουμε πρώτα με λάδι μετά με την υπόλοιπη μουστάρδα μας τα υπόλοιπα μυρωδικά μας και στο τέλος πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με την ζάχαρη . Τα βάζουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο μας και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί, το ζωμό λαχανικών και τους χυμούς λεμόνι και πορτοκάλι και τα αφήνουμε στη άκρη. Στην συνέχεια βγάζουμε τα φιλέτα μας από τον φούρνο τά βάζουμε πάνω από τα λαχανικά μας στο ταψί και τα περιχύνουμε με το μίγμα κρασιού, ζωμού, χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά τα 20 λεπτά συνεχίζουμε και ψήνουμε για 5 λεπτα πάλι στους 200 αλλά στο γκρίλλ. Share Tweet Share