Η παραδοσιακή  ταβέρνα ¨Βελίνα¨  που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του γραφικού οικισμού της Βελίνας , μετρά  19 χρόνια λειτουργίας  αφήνοντας όλα αυτά τα χρόνια το δικό της γευστικό αποτύπωμα.

Ο επισκέπτης  θαυμάζοντας την άπλετη θέα που ξεκινά από την αρχή του δάσους  που μπορεί  να απολαύσει  και  από την μεγάλη αυλή   τους θερινούς μήνες ,καθώς και  από το εσωτερικό με τις μεγάλες γυάλινες πόρτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που φτάνει μέχρι τις κορυφές του όρους της Ζήρειας, απολαμβάνοντας τις υπέροχες γεύσεις,  δεν θέλει πραγματικά να αποχωριστεί την περιοχή.

Η ξεχωριστή διακόσμηση του εσωτερικού χώρου  συνδυάζει τη πέτρα και ξύλο σε ένα χώρο γεμάτο καμπύλες που καταλήγουν σε όμορφες  γωνιές που «κρύβουν» μικροαντικείμενα της χωριάτικης κουλτούρας.

Στο κέντρο της ταβέρνας βρίσκεται το τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα τους χειμερινούς μήνες..

Αξίζει να σημειώσουμε πως η στη κουζίνα  ετοιμάζονται και προσφέρονται γευστικές δημιουργίες  που είναι φτιαγμένες , μόνο  με αγνά υλικά και κρέατα που παράγονται και εκτρέφονται στα ορεινά χωριά της περιοχής.
Στη ταβέρνα θα γευτείς , παραδοσιακούς μεζέδες παραγωγής της οικογένειας Μαυρονάσιου, σπιτικές πίτες, σαλάτες από οπωροκηπευτικά της περιοχής  και φυσικά κρασί από τα δικά τους  αμπέλια, φτιαγμένο αποκλειστικά για κατανάλωση στην παραδοσιακή ταβέρνα.
Αδιαμφισβήτητη απόδειξη ποιότητας της ταβέρνας , αποτελεί η διάκριση με HACCP εστιατόριο- αναψυκτήριο απο το Ε.Φ.Ε.Τ.

Ο χώρος διατίθεται και για τις εορταστικές εκδηλώσεις και  συναντήσεις .

Η παραδοσιακή Βελίνα βρίσκεται  20 χλμ. από το παραθαλάσσιο Κιάτο και 125 χλμ. από την Αθήνα και την Πάτρα.
Στην διασταύρωση του Κιάτου ακολουθούμε τον δρόμο για Στυμφαλία και λίγο μετά το Σούλι θα βρούμε δεξιά στροφή για τη Βελίνα.
Από εκεί η Βελίνα απέχει λιγότερο από 5 χλμ.

Ταβέρνα Βελίνα

σταθερό: 

2742071132

κινητό: 

6973985966