Η εποχική γρίπη ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  στο υπουργείο Υγείας καθώς και  ο προγραμματισμός Δράσεων στην Ελλάδα 2017-2018 για το θέμα αυτό , υπό τον γγ Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο και την ομάδα επιστημόνων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θ. Ρόζενμπεργκ, το Ινστιτούτο Παστέρ και στελέχη του υπουργείου.

Ο τίτλος των εργασιών «Προγραμματισμός Δράσεων για την εποχική γρίπη στην Ελλάδα 2017-2018»  όπου στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η σημασία της επιστημονικής και κοινωνικής ευθύνης των επαγγελματιών υγείας για την προστασία τόσο των ιδίων, όσο και των ασθενών τους, μέσω του εμβολιασμού κατά της γρίπης.

Βαρύτητα δόθηκε στη σημασία της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης των επαγγελματιών υγείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Αιματολογικά-Ογκολογικά Τμήματα.

Η επικοινωνία και η έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για τον εμβολιασμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, ήταν τα πεδία στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα. Τέλος ο  κ. Μπασκόζος σημείωσε ότι για τη στοχοθέτηση της συγκεκριμένης δράσης το υπουργείο θα προωθήσει κάθε δυνατή πρωτοβουλία.